Bed and Breakfast Polderlodge ligt tussen Haarlem en Leiden, midden in de Bollenstreek. Er zijn vele verschillende bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving. Ontdek het hier!

Keukenhof

Acht weken in het jaar laat Keukenhof Lisse de pracht van de Nederlandse sierteelt zien. Met wel 7 miljoen bloembollen is dit het mooiste lentepark ter wereld. Keukenhof bevindt zich op 7 km van Polderlogde en is enkel 15 minuten rijden. 

Bollenvelden

Het kleurrijke landschap in het voorjaar is erg uniek in de wereld. Er bloeien overal narcissen, hyacinten en tulpen in de omgeving. De bollenvelden zijn dan ook al ruim 400 jaar het visitekaartje van de Bollenstreek. Het bloemenseizoen begint eind maart en duurt tot en met half mei. Ook het jaarlijkse Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt eind april langs onze B&B in Hillegom. Er rijden dan met bloemen versierde praalwagens een 42 kilometer lange tocht af door de Bollenstreek. De Hillegomse bollenvelden zijn met een paar minuten fietsen al te bereiken. 

Circuit Park Zandvoort

Wil je Max Verstappen zien rijden tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in 2021? Dat kan! Want het circuit in Zandvoort is maar 20 minuten rijden vanaf onze Bed and Breakfast. Het circuit staat bekend om haar legendarische races en geweldige sfeer. Ook heeft het een bijzondere ligging met het strand vlakbij en de baan dwars door de duinen heen is voor elke racefan een unieke ervaring.

Vosse- en Weerlanerpolder

Onze Bed and Breakfast bevindt zich middenin een polder. Je kunt hier wandelen door een stukje veenweidegebied met een rijkdom aan vogels en planten. Er zijn maar liefst 230 soorten planten waaronder waterdrieblad, zomerklokje en orchideeën. Ook komen er wel 93 soorten vogels voor waaronder de grutto, kwikstaart en wilde eend.

The Tulip Barn

Tijdens het tulpenseizoen is dit een echt ‘’Instagram-paradijs’’. Maak hier de meest unieke foto’s tussen de tulpenvelden, in de vorm van een regenboog. Er zijn ruim 400.000 tulpen en meer dan 20 foto-objecten. Daardoor kunt u zeker weten het perfecte plaatje schieten!

Hier is ook een gezellige kas en een zonnig terras voor een drankje. Daarnaast zijn er ook foodtrucks en in het weekend kunt u genieten van live muziek. 

Kinderen kunnen buitenspelen op de speeltoestellen, oudhollandse spelletjes en op de tractor-baan rijden.

Steden: Haarlem, Amsterdam, Leiden en Den Haag

De B&B is nabij station Hillegom. Vanuit hier kunt u gemakkelijk diverse steden bereiken. Allemaal met gemiddelde reistijd van 30 minuten. Verder kunt ook met de auto richting deze steden en bent u er met gemiddeld 25 minuten. Veel shop, eet en wandelplezier!

Strand: Noordwijk, Langevelderslag en Zandvoort

Heerlijk uitwaaien in het mooie Zandvoort, Noordwijk of Langevelderslag. Polderloge ligt centraal gelegen tussen verschillende prachtige stranden. Vind rust en ruimte en geniet van het prachtige Nederlandse kustgebied. Met enkel +/- 20 minuten staat u met uw voeten in het zand. 

Zandvoort, langevelderslag

Fietsroute

De Bollenstreek is het ideale gebied om te fietsen. Er zijn vele verschillende fietsroutes langs het veelzijdige landschap. Tevens zijn er tijdens het tulpenseizoen extra routes beschikbaar. De fietsroutes liggen tussen de 5 en 50 km. Perfect om wat extra beweging te hebben tijdens uw verblijf. 

Kanoroute

Kanoën is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid maar ook kom je er nog eens van tot rust. In de Bollenstreek zijn veel water gebieden met elkaar verbonden. Daardoor heeft u de mogelijkheid om vele leuke tochten te varen. Bekijk hier alle kanoroutes. 

Amsterdamse Waterleidingduinen

In de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt u volop genieten van de natuur. Het is een groot gebied van 3400 ha groot, dat is ongeveer 5 km breed en 10 km lang. Het duin loopt van Zandvoort naar Noordwijk. Het is exclusief bestemd voor wandelaars. Er zijn daarom ook verschillende wandelroutes tussen de 3 en 30 kilometer te belopen. Wellicht komt u onderweg wel een mooi damhert tegen. 

Wandelbos Groenendaal

Een schitterend gelegen bos, met ruime parkeer gelegenheden. Er zijn vele wandelingen uitgezet in het bos die aangegeven zijn met paaltjes. Bij een aantal bomen staan bordjes met uitleg over de groeiwijze van de betreffende boom. Voor kinderen is er in dit bos ook genoeg te beleven. Speeltuin Groenendaal bevindt zich in dit prachtige bos met aan de overkant Kinderboerderij ‘t Molentje. De speeltuin is geschikt voor kinderen tot 10 jaar. Van glijbanen tot klimrekken, van schommels tot een minitrein op echte rails. Dit is een leuke speeltuin om eens langs te gaan. Op de kinderboerderij zijn vele dieren. Hier zijn onder andere varkens, geiten, kippen en konijnen. 

Het langeveld (bos)

Dit wandelgebied ligt naast het strand van Langevelderslag. Het is 44 hectare en bestaat uit loofbos afwisselend met grasland. Dit is perfect voor een korte wandeling. Ook kunt u doorlopen naar het strand om hier een drankje te doen.

Langeveld

Bekijk ook de Polderlodge brochure

Download de Polderlodge brochure